2009. szeptember 3., csütörtök

Vacsoracsata 3


A vacsoracsata 3


A Vacsoracsata 8. hetén ismét két első helyezett: Náray Erika és Tóth Gabi

A 7. hét Vacsoracsatáját Nagy Feró nyerte meg

A 6. héten Székhelyi József lett a Vacsoracsata győztese

Az ötödik hét Vacsoracsatájának nyertese Luanda Bird Abreu

A negyedik hét Vacsoracsatáját Ádok Zoli nyerte

A harmadik héten ketten osztoznak az első helyen: Orosz Barbara és Szacsvay László

Második hét győztese Faragó András

Az első héten Hernádi Judit lefőzte a férfiakat





vacsoracsata3

2009. május 1., péntek

Győzike receptjei a Vacsoracsatában



Győzike ételei mindenkinek ízlettek, jóízűek és bőségesek voltak, Dániel kivételével mindenkitől maximum pontot kapott.

Győzike vacsorája tehát 45 pontot kapott a vendégektől







Menü:

Előétel:

Disznótoros leves
Hozzávalók:
15 dkg máj
15 dkg tüdő
15 dkg szív
25 dkg csont
1 fej hagyma

fél babérlevél
20 dkg leveszöldség
10 dkg kelkáposzta
Rántáshoz
2 ek olaj
2 ek liszt
fél citrom leve
1 dl tejföl

Elkészítési mód:
A csontot a megtisztított tüdővel, meg a szívvel két liter vízben feltesszük főni, sóval és babérlevéllel ízesítjük. Ha félig megpuhult, beletesszük a vékony metéltre vágott zöldséget meg a kelkáposztát és teljesen puhára főzzük. Végül belerakjuk a májat is és még tíz percig forraljuk. Tálalás előtt a tüdőt meg a szívet kivesszük, laskára vágjuk, majd a levesbe visszatesszük. Az egészet világos rántással besűrítjük és citromlével savanyítva, tejföllel gazdagítva adjuk asztalra.



Főétel:

Sült kismalac gazdagon
Hozzávalók:
6 hetes malac bontva (kb. 3,5 kg)

majoranna
200 g zsír
250 g füstölt szalonna
1 pohár sör

Elkészítési mód:
A sütéshez a malacot megtisztítjuk, a szőrt lekaparjuk, és hideg vízben megmossuk. A körmöket levágjuk, a térdízületeket visszahajlítjuk, és ha szükséges, a gerincet is bevágjuk. A belsejét sóval és majorannával bedörzsöljük. (Kívül nem szabad megsózni, mert a sótól a bőre felhólyagzik.) A malac belsejét egy gömbfával - fóliába csomagolva - kitámasztjuk, a szájába pedig egy almát teszünk. A tepsibe rácsot helyezünk, hogy ne tudjon elázni a hús sütés közben. A fülére és farkára alufóliát tekerünk, hogy ne égjenek meg. Bőrét mindenütt bekenjük hideg zsírral. Nagyságtól függően kb. 2-2,5 óráig sütjük, közben sörbe mártott szalonnával kenegetjük. Sütés után kigőzöljük és szájában citromot téve tálaljuk. Ropogós pezsgős káposztával és hagymás törtburgonyával körítjük.


Desszert:

Túrós lepény
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
10 dkg margarin
1 tojás sárgája
pici sütőpor
pici tej
1/2 citrom reszelt héja
Töltelék:
1/2 kg túró
20 dkg cukor
3 vaníliás cukor
4 tojás sárgája
1 marék liszt
1 csomag vaníliás pudingpor
1 pohár tejföl
4 dl tej
5 tojás felvert habja

Elkészítési mód:
A tésztát összeállítjuk a pici tejjel, vékonyra nyújtjuk, 38 x 22-es vajazott lisztezett tepsibe tesszük.
A töltelékhez a hozzávalókat sorban összekeverjük. A tésztára öntjük és alacsony hőmérsékleten 60-80 percig sütjük.




forrás: vacsoracsata.tv